Sport en gezondheidsgerelateerde groepsreizen
 

(natuur) voedingsadvies

Heb jij al een tijd last van vage lichamelijke klachten zoals buikpijn, hoofdpijn, huidklachten of vermoeidheid? Of wil jij gezond afvallen maar weet je niet hoe? Ik kan je daar mee helpen door (natuur) voedingsadvies op maat te geven. Hierbij leer ik jou stap voor stap hoe je door middel van natuurlijke voeding van je gezondheidsklachten af kunt komen en een gezond gewicht kunt bereiken.

- Gezondheidsklachten -

Ruim 70% van alle gezondheidsklachten is voedingsgerelateerd. Dat betekent dat voeding een heel groot gedeelte van ons leven bepaalt. Door de juiste voeding toe passen kan je de kans op bepaalde ziekten zoals diabetes type 2, alzheimer, kanker, osteoporose en hart- en vaatziekten verkleinen. Tevens kunnen bepaalde klachten als vermoeidheid, darmkrampen, brandend maagzuur, acne, hoofdpijn, allergieën en intoleranties verholpen worden. Waarom zou je met deze klachten blijven doorlopen terwijl je al met kleine aanpassingen je kwaliteit van leven kunt verbeteren? 

- Gezond afvallen -

Afvallen en met name afblijven is een moeilijk en langdurig proces. Veel mensen hebben verschillende diëten geprobeerd om van hun overtollige kilo's af te komen, maar zonder lange termijn resultaat. Vaak eindigen ze zelfs met meer kilo's. Deze diëten richten zich op het zo snel mogelijk afvallen, waarbij niet gekeken wordt naar de voedingsmiddelen die er voor zorgen dat je lichaam zich vanbinnen herstelt. Als jouw darmen namelijk niet in balans zijn, kunnen niet alle voedingsstoffen worden opgenomen en zal je sneller energie opslaan in de vorm van vet. Door middel van zo natuurlijk mogelijke voeding in de juiste verhouding zullen je darmen zich langzaam herstellen, waarna je geleidelijk gewicht zal verliezen. De bedoeling hierbij is dat je beetje bij beetje je levensstijl gaat aanpassen en uiteindelijk niet meer in je oude patroon gaat vervallen.

- Werkwijze -

Gezond leren leven is geen kwestie van diëten, maar is een kwestie van je levensstijl aanpassen. Dit zal dan ook de focus worden binnen het begeleidingsproces. Er zal een balans gevonden moeten worden tussen 'genieten' en 'gezond leven'. Hierbij gaan we voor een persoonlijke aanpak, want ieder lichaam is anders. Er bestaat namelijk geen standaard voedingsschema dat bij iedereen past. Met behulp van de adviezen van natuurvoedingsadviseur Sharona (ofwel orthomoleculair therapeut) zal je alles leren over het type voeding dat het beste bij jou past. 

Allereerst gaan we tijdens een gratis telefoongesprek kort bespreken hoe ik jou kan helpen en zal ik je vragen om een vragenlijst m.b.t. jouw klachten en een eetdagboek in te vullen. Jij hebt vervolgens de keuze of jij je intake online (via Zoom) wilt doen of dat ik bij jou aan huis kom (in de regio Zuid-Beveland). Tijdens het eerste online intakegesprek van (60 minuten) gaan we dieper op jouw hulpvraag in en bespreken we jouw huidige leefstijlpatroon. Vervolgens gaan we aan de hand hiervan samen een nieuw voedings- en lifestyle patroon opstellen, waarbij we natuurlijk rekening houden met jouw persoonlijke voorkeuren. Na dit gesprek zal ik alles wat we hebben besproken op papier zetten en naar je toe sturen. Hierna kun je ervoor kiezen om vervolgconsult(s) in te plannen waarin we jouw vorderingen bespreken, totdat het gewenste resultaat is bereikt. Het is tevens mogelijk om een pakket te boeken voor een optimaal resultaat.Voor meer informatie kun je terecht op Home - Orthomoleculair voedingsadviseur - Regio Zeeland (foodvitality.nl) of vrijblijvend contact opnemen met +316 53583935. 
E-mailen
Bellen
Instagram